Anti-decubitus materialen

Preventie van decubitus en zorgen voor een snelle genezing, daar gaat het om bij doorliggen. Wij hebben onze anti-decubitus matrassen en zitkussens dan ook met zorg geselecteerd om te helpen bij een effectief anti-decubitusbeleid.

Anti-decubitus Nagomi matras


Het Nagomi matras focust op het optimaal ondersteunen van het lichaam van een cliënt tijdens de periode op het matras. Het matras kan worden ingezet voor de antidecubitusgraden 1 t/m 4. De vorm en de plaats van de nieuw ontwikkelde luchtcellen in het matras ondersteunen het lichaam van een cliënt over een zo groot mogelijk oppervlak. Dit draagt zorg voor een ideale redistributie van druk naar delen van het lichaam die hier beter tegen bestand zijn.

Tempur matrassen


Het Tempur matras is speciaal ontwikkeld voor de systematische preventie van decubitus. Als een standaardmatras in ziekenhuizen en verpleeghuizen is dit matras een hulpmiddel voor uw decubitusprotocol. Dankzij de kwaliteiten is het Tempur geschikt voor de meeste patiënten. De unieke visco-elastische en thermo-actieve eigenschappen zorgen voor een optimale drukherverdeling. Door invloed van de lichaamstemperatuur en het gewicht vormt het Tempur door het lichaam om een perfecte ondersteuning te bieden. Het Tempur matras wordt geleverd met een donkerblauwe PU-afdekking die water-,bloed- en urine bestendig is.

Softform Premier Active 2


De Softform Premier Active 2 is een doorontwikkeling van het klinisch succesvol bewezen Active systeem, met nieuwe eigenschappen (in afwachting van patent) die gebruikerscomfort en prestaties verder verbeteren.

Funke matrassen


De matrassen van Funke onderscheiden zich in kwaliteit van schuim en de mooie afwerking. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen van preventief tot aan pijnbestrijding van niveau 2 t/m 4. De matrassen zijn in vele maten leverbaar. Bijzonder zijn de Obesitas matrassen voor de wat zwaardere cliënt tot 250 kg en de mogelijkheid om evacuatie te vereenvoudigen met het evAQ®-PRO matras.

Tempur rolstoel- en zitkussens


TEMPUR® rolstoelkussens en zitkussens combineren drukverzorging met een hoog comfort. Ze vormen zich naar het lichaam om houdingsproblemen op te lossen, zijn gemakkelijk te reinigen, duurzaam en vereisen geen onderhoud.

Tempur kussen zwevende hielen


Decubitus komt in meer dan een derde van de gevallen voor op de hielen, toch is hieldecubitus eenvoudig te voorkomen. Door het onderbeen en de kuit op een kussen te leggen is het mogelijk de druk op de hiel te verminderen. Het anatomisch gevormde hielkussen is uitstekend geschikt om de druk op de hiel te verlichten en voor verbetering van de bloedsomloop.