Bedden en matrassen

Wanneer de fysieke mogelijkheden van een cliënt beperkt zijn is een goed bed en/of matras nog belangrijker. De juiste instelbaarheid qua hoogte/laagte, het ligcomfort en andere opties dragen bij aan de veiligheid van de cliënt en de verzorgende. En niet te vergeten aan de kwaliteit van leven van de cliënt.

Invacare SB 755


Comfort, gebruiksgemak en veiligheid maken het Invacare SB 755 het ideale hoog laag bed voor elke verpleegsituatie - thuis of in een instelling. SB 755 biedt optimaal comfort en een ideale zitpositie met minimale wrijving en/of schuiven. Zo is er het virtuele draaipunt, zijn de lengtes van de matrasbodemdelen geoptimaliseerd en kan het voeteneinde ook lager dan horizontaal ingesteld worden.

Invacare SB 400


Het SB 400 is een eenvoudig hanteerbaar hoog laag bed dat zonder gebruik van gereedschap in gebruik genomen kan worden. Dit bed beschikt over vele ergonomische voordelen zoals een rugverstelling met virtueel draaipunt

Vloerbed


De naam zegt het al: het vloerbed komt zo dicht bij de grond dat er slechts zeven centimeter tussen het bed en de grond overblijft. Hiermee is het vloerbed uitermate geschikt voor mensen met een hoog valrisico.

Feelsafe tentbed


Het FeelSafe Basic tentbed is het humane alternatief om vallen tegen te gaan, zonder gebruik te maken van fysieke fixatie en/of sederende medicatie. Het FeelSafe Basic tentbed is daarmee dé oplossing voor mensen met een verhoogd valrisico. Denk aan kwetsbare ouderen, ernstig vermagerde cliënten, bewoners met dwaalgedrag of met een vorm van acute verwardheid en/of delier.

Feelsafe Go


De FeelSafe Go bedtent is de ideale oplossing voor mensen die behoefte hebben aan een kleine, afgebakende ruimte met minder prikkels van buitenaf. Gebruikers van de FeelSafe Go kunnen de tent zélf van binnenuit openen door een simpele duw tegen het zijpaneel. De tent kan op een eigen bed worden geplaatst.

Posey tentbed


In het Posey tentbed voelen cliënten met een verhoogd valrisico zich rustig. Denk aan kwetsbare ouderen, ernstig vermagerde mensen, cliënten met dwaalgedrag of een vorm van acute verwardheid en/of delier.

Anti-decubitus Nagomi matras


Het Nagomi matras focust op het optimaal ondersteunen van het lichaam van een cliënt tijdens de periode op het matras. Het matras kan worden ingezet voor de antidecubitusgraden 1 t/m 4. De vorm en de plaats van de nieuw ontwikkelde luchtcellen in het matras ondersteunen het lichaam van een cliënt over een zo groot mogelijk oppervlak. Dit draagt zorg voor een ideale redistributie van druk naar delen van het lichaam die hier beter tegen bestand zijn.

Tempur matrassen met PU cover


Het Tempur matras is speciaal ontwikkeld voor de systematische preventie van decubitus. Als een standaardmatras in ziekenhuizen en verpleeghuizen is dit matras een hulpmiddel voor uw decubitusprotocol. Dankzij de kwaliteiten is het Tempur geschikt voor de meeste patiënten. De unieke visco-elastische en thermo-actieve eigenschappen zorgen voor een optimale drukherverdeling. Door invloed van de lichaamstemperatuur en het gewicht vormt het Tempur door het lichaam om een perfecte ondersteuning te bieden. Het Tempur matras wordt geleverd met een donkerblauwe PU-afdekking die water-,bloed- en urine bestendig is.

Softform Premier Active 2


De Softform Premier Active 2 is een doorontwikkeling van het klinisch succesvol bewezen Active systeem, met nieuwe eigenschappen (in afwachting van patent) die gebruikerscomfort en prestaties verder verbeteren.

Funke matrassen


De matrassen van Funke onderscheiden zich in kwaliteit van schuim en de mooie afwerking. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen van preventief tot aan pijnbestrijding van niveau 2 t/m 4. De matrassen zijn in vele maten leverbaar. Bijzonder zijn de Obesitas matrassen voor de wat zwaardere cliënt tot 250 kg en de mogelijkheid om evacuatie te vereenvoudigen met het evAQ®-PRO matras.

Valmat met lichtgevende streep


Het plaatsen van een valmat naast het bed beschermt de patiënt/bewoner tegen letsel wanneer hij/zij uit bed valt of rolt. Door de lichtgevende striping is de mat ook zichtbaar in een donkere kamer. (178 x 97 x 3 cm)

Soft Tilt


Het Invacare Soft Tilt is een bed positioneringssysteem dat zorgverleners ondersteunt met de dagelijkse verzorgingsmomenten en transfers. Het systeem zorg voor automatische drukverdeling en biedt comfort door de wiegfunctie. De Soft Tilt kan eenvoudig worden geïnstalleerd op het Invacare SB 755 hoog laag bed en werkt in combinatie met de verstelmogelijkheden van het bed en matras.

TurnAid


De TurnAid is een elektrisch wentelsysteem die u helpt bij het draaien en verplaatsen in bed. Misschien heeft u pijn of moeite met het draaien in bed of heeft u last van fysieke klachten, druk- en/of schuifkrachten of zelfs wonden? Is wisselligging belangrijk om het herstel te versnellen of klachten te verlichten? Dan is de TurnAid een uitkomst.