Bedden en matrassen

Een goed bed en matras zijn belangrijk voor cliënten. De juiste instelbaarheid qua hoogte / laagte, het ligcomfort en andere opties dragen bij aan de veiligheid van cliënt en zorgverlener. Hier vind je een greep uit ons assortiment. Meneer Kooi adviseert je graag over de beste opties voor jouw specifieke vraag.

Stiegelmeyer Libra


De Stiegelmeyer Libra serie bestaat uit verschillende modellen bedden. Tot in detail kan gekeken worden naar de behoeften van bewoners en zorgverleners om zo te zorgen voor optimaal comfort en werkgemak. De bedden zijn in hoogte verstelbaar van ongeveer 25 tot 80 cm (Libra – movo variant van 28 tot 83 cm).

Malsch Impulse 400LR100


Het zeer degelijke Malsch Impulse 400 bed heeft een ABS bedbodem dat in delen uitneembaar is. Daarnaast heeft het een geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken bedverlenging. Het bed is centraal beremd met richtingswiel. De solide gedeelde zijhekken zijn met één hand te bedienen. Het hoog-laagbed gaat van 25 tot 82 cm. De tussenstop is instelbaar.

Deron Prestige 2000


De Deron Prestige 2000 heeft een oersterk hooglaag-frame (25 tot 80 cm, met tussenstop), dat zelfs in de hoogste stand staat als een huis. Door een ingenieus systeem kan het bed veranderen in een luxe fauteuil. Het bed kan eenvoudig bediend worden met een handschakelaar en is verkrijgbaar in twee-om twee of centraal geremd.

Schell Queen Better Life


De Schell Queen Better Life heeft een hoog-laagbereik van 25 tot 85 cm met een tussenstop op 38 cm. De rug- én de fowlerverstelling zijn voorzien van een terugtreksysteem, wat het comfort verhoogt en preventief werkt voor decubitus. De dubbelloops wielen maken dit bed gemakkelijk verrijdbaar. Het centrale remsysteem is zowel van de zijkant als het voeteneinde te bedienen.

Schell Queen Better Life Obesitas


Deze uitbreiding van de Queen serie biedt optimaal comfort voor bewoners tot 275 kg en vergemakkelijkt het werken voor de zorgverlener. Het bed is extra breed (100 cm) en heeft een hoog-laagbereik van 27 tot 87 cm. Op 28 cm is er een tussenstap: een veilige instap-, uitstap- en transferhoogte.

Vloerbed


Een vloerbed komt zo dicht bij de grond dat er slechts zeven centimeter tussen het bed en de grond overblijft. Daardoor is het vloerbed erg geschikt voor mensen met een hoog valrisico.

Feelsafe Basic tentbed


Het FeelSafe basic tentbed is een beschermend alternatief om vallen tegen te gaan. Het is dé oplossing voor mensen met een verhoogd valrisico. Denk aan kwetsbare ouderen, ernstig vermagerde cliënten, bewoners met dwaalgedrag of met een vorm van acute verwardheid en/of delier. Het tentbed biedt een veilig omgeving.

Feelsafe Go bedtent


De FeelSafe Go bedtent is een ideale oplossing voor cliënten die een kleine, afgebakende ruimte met minder prikkels van buitenaf nodig hebben. De cliënt kan de FeelSafe Go zelf van binnenuit openen door een simpele duw tegen het zijpaneel. De tent kan geplaatst worden op een eigen bed.

FeelSafe Pro Tentbed


Het FeelSafe Pro tentbed helpt bij het verminderen van onrust en prikkels voor de cliënt. Het is een oplossing voor cliënten met een hoog valrisico. De cliënt krijgt een veilige slaapomgeving, bewegingsvrijheid binnen een afgebakende ruimte en zorgt voor minder prikkels. Het FeelSafe Pro tentbed is een goede oplossing als alternatieven die minder vrijheidsbeperkend zijn niet passen bij de situatie.

Luna bedbox


De Luna Bedbox biedt een veilige slaapomgeving voor cliënten met een (meervoudige) beperking. Het is een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed, voorzien van hoge randen. De transparante panelen voorkomen een opgesloten gevoel. Als zorgverlener heb je optimale toegang tot de cliënt door de volledig wegdraaibare deuren.

Anti-decubitus matras Nagomi


Het Nagomi matras ondersteunt het lichaam van een cliënt optimaal. Het matras kan worden ingezet t/m categorie 4 decubitus. De vorm en plaats van de luchtcellen in het matras ondersteunen het lichaam van een cliënt over een zo groot mogelijk oppervlak. Zo wordt de druk verplaatst naar delen van het lichaam die hier beter tegen bestand zijn.

Funke Hyper Foam Plus Clinic


Het Hyper Foam Plus Clinic matras is een comfortabel basismatras. Het matras is geschikt voor de behandeling van decubitus tot en met categorie 3. Het matras heeft een stevige laag foam aan de zijkanten, waardoor de gebruiker stabiel op de rand van het bed kan zitten. Het matras is leverbaar in verschillende formaten en geschikt voor cliënten t/m 140 kg.

Funke Hyper Foam Visco Clinic


Het Hyper Foam Visco Clinic matras is een comfortabel basismatras voor cliënten tot 140 kg. Aan de zijkanten van het matras zit een stevige foamlaag, zodat de cliënt stabiel op de rand van het bed kan zitten. Het antidecubitusmatras is geschikt voor het voorkomen en behandelen van decubitus tot en met categorie 2. Het matras is verkrijgbaar in verschillende maten.

Funke Hyper Foam 2 Clinic Greenline


Het Hyper Foam 2 Clinic Greenline matras levert een positieve bijdrage aan het klimaat. Bij de productie van het matras is maar liefst 22% minder CO2 uitstoot in vergelijking met standaard schuimmatrassen of wisseldruksystemen. Het matras is geschikt voor het voorkomen en behandelen van decubitus tot en met categorie 4 en is verkrijgbaar in verschillende maten. Het matras is geschikt voor cliënten tot en met 150 kg.

Funke Maxx 250 Clinic


Het Maxx 250 Clinic matras is een comfortabel basismatras voor cliënten met obesitas. Het matras is geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 250 kg. Het matras is geschikt voor het voorkomen en behandelen van decubitus tot en met categorie 4 en is leverbaar in verschillende maten. Door de stevige foamlaag aan de zijkanten van het matras kan de cliënt stabiel op de rand van het bed zitten.

Deron Bossy® Smartmatras


Het Bossy® Smartmatras is uitgerust met 20 in het matras verlijmde sensoren. Een, eenvoudig onder het bed te plaatsen, module, geeft verschillende alarmeringen. Dit geeft de cliënt rust en levert tijd op voor de zorgverlener. Het matras is in te zetten tegen decubitus t/m categorie 2 en is geschikt tot een gewicht van 140 kg. Het matras is in verschillende maten leverbaar en wordt standaard geleverd met een waterdichte hoes.

Deron Traagschuim AD Matras


Het Traagschuim AD Matras is een goed basismatras, opgebouwd uit 2 lagen. De bovenste laag is een 4 cm dik traagschuim (SensiDenseschuim). De onderste 10 cm is gemaakt van HRC-schuim. Het matras in te zetten bij decubitus t/m categorie 2 en is te gebruiken door cliënten tot 130 kg.

Deron Presstige® Koudschuim


Deron Presstige® Koudschuim is een stabiel matras met een goed ondersteunend vermogen. Het matras kan ingezet worden om decubitus te voorkomen en is gemaakt van SensiDense-schuim en SoliCore HRC-schuim. Het matras is geschikt voor cliënten tot 130 kg.

ThevoCalm


Het ThevoCalm matras is ontwikkeld speciaal voor Parkinson patiënten met spierstijfheid, verhoogde spierspanning in rust, spiertrillingen en houdingsinstabiliteit en wordt ook gebruikt bij beperkte mobiliteit. Door MiS Micro stimulation bevordert het matras beweging en lichaamsbewustzijn. Het matras is gemaakt van vlamvertragend koudschuim en is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Het matras is (afhankelijk van de uitvoering) geschikt voor cliënten van maximaal 80 of 135 kg. Het matras is verkrijgbaar inclusief jerseyhoes of waterdichte hoes.

ThevoRelief


Het ThevoRelief matras maakt gebruik van MiS Micro Stimulation. Vanwege het zeer hoge comfortniveau is het zeer goed als palliatief matras in te zetten, bijvoorbeeld in hospices. Het matras is gemaakt van vlamvertragend koudschuim en is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Het matras is (afhankelijk van de uitvoering) geschikt voor cliënten van maximaal 50, 100 of 135 kg. Het matras is verkrijgbaar inclusief jerseyhoes of waterdichte hoes.

ThevoVital


Het Thevo Vital matras maakt gebruik van MiS Micro Stimulation, waarmee het beweging en lichaamsbewustzijn bevordert. Geschikt voor cliënten met slaapstoornissen. Het matras is gemaakt van vlamvertragend koudschuim en is verkrijgbaar in verschillende maten. Er is een uitvoering geschikt voor cliënten t/m 80 kg en een uitvoering voor cliënten t/m 140 kg. Het matras is verkrijgbaar inclusief jerseyhoes of waterdichte hoes.

Valmat met lichtgevende streep


Een valmat naast het bed voorkomt letsel bij de cliënt wanneer hij/zij uit bed valt of rolt. Door de lichtgevende strepen is de mat ook zichtbaar in een donkere kamer. Het formaat van de mat is 178 x 97 x 3 cm.

TurnAid


Met de TurnAid kunnen cliënten eenvoudig gedraaid en verplaatst worden in bed. De TurnAid is effectief bij cliënten die lastig zelf kunnen draaien in bed of last hebben van fysieke klachten, druk- en/of schuifkrachten en wonden. Als wisselligging belangrijk is om het herstel te versnellen of klachten te verliggen is de TurnAid een uitkomst.