Bedden en matrassen

Wanneer de fysieke mogelijkheden van een cliënt beperkt zijn is een goed bed en/of matras nog belangrijker. De juiste instelbaarheid qua hoogte/laagte, het ligcomfort en andere opties dragen bij aan de veiligheid van de cliënt en de verzorgende. En niet te vergeten aan de kwaliteit van leven van de cliënt.

Haelvoet Lago Care


Bij het Lago Care hoog-laag bed gaan veiligheid en comfort hand in hand. Het bed is van 25 cm tot 80 cm in hoogte verstelbaar. De cliënt kan makkelijk uit bed stappen en de elektrische verstelling helpt je als zorgmedewerker om fysieke belasting te verminderen. Het Haelvoet bed kan uitgevoerd worden met centrale beremming. Hij is verkrijgbaar met doorlopende of gedeelde bedhekken. 

Vloerbed


De naam zegt het al: het vloerbed komt zo dicht bij de grond dat er slechts zeven centimeter tussen het bed en de grond overblijft. Hiermee is het vloerbed uitermate geschikt voor mensen met een hoog valrisico.

Feelsafe tentbed


Het FeelSafe Basic tentbed is het humane alternatief om vallen tegen te gaan, zonder gebruik te maken van fysieke fixatie en/of sederende medicatie. Het FeelSafe Basic tentbed is daarmee dé oplossing voor mensen met een verhoogd valrisico. Denk aan kwetsbare ouderen, ernstig vermagerde cliënten, bewoners met dwaalgedrag of met een vorm van acute verwardheid en/of delier.

Feelsafe Go


De FeelSafe Go bedtent is de ideale oplossing voor mensen die behoefte hebben aan een kleine, afgebakende ruimte met minder prikkels van buitenaf. Gebruikers van de FeelSafe Go kunnen de tent zélf van binnenuit openen door een simpele duw tegen het zijpaneel. De tent kan op een eigen bed worden geplaatst.

FeelSafe Pro


Het FeelSafe Pro tentbed helpt bij het terugdringen van onrust, voorkómen van fixeren en is de minst beperkende interventie voor de cliënt. Het is een goede oplossing voor cliënten met een hoog risico op valletsel. Het biedt de cliënt een veilige slaapomgeving, bewegingsvrijheid binnen een afgebakende ruimte en zorgt voor minder prikkels van buitenaf. Een tentbed geeft rust en zorgt voor geborgenheid. Indien alternatieven welke minder vrijheidsbeperkend zijn (denk aan alarmering, vloerbedden, FeelSafe Go bedtent) zijn overwogen, is het FeelSafe Pro tentbed een goede oplossing.

Luna bedbox


De Luna bedbox is een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed voor cliënten met een (meervoudige) beperking en biedt een veilige slaapomgeving. Het bed is voorzien van hoge randen, waardoor de cliënt het bed niet kan verlaten. De transparante panelen voorkomen een ‘opgesloten’ gevoel. De volledig wegdraaibare deuren zorgen ervoor dat je als zorgmedewerker optimale toegang hebt tot de cliënt.

Anti-decubitus Nagomi matras


Het Nagomi matras focust op het optimaal ondersteunen van het lichaam van een cliënt tijdens de periode op het matras. Het matras kan worden ingezet voor de antidecubitusgraden 1 t/m 4. De vorm en de plaats van de nieuw ontwikkelde luchtcellen in het matras ondersteunen het lichaam van een cliënt over een zo groot mogelijk oppervlak. Dit draagt zorg voor een ideale redistributie van druk naar delen van het lichaam die hier beter tegen bestand zijn.

Funke matrassen


De matrassen van Funke onderscheiden zich in kwaliteit van schuim en de mooie afwerking. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen van preventief tot aan pijnbestrijding van niveau 2 t/m 4. De matrassen zijn in vele maten leverbaar. Bijzonder zijn de Obesitas matrassen voor de wat zwaardere cliënt tot 250 kg en de mogelijkheid om evacuatie te vereenvoudigen met het evAQ®-PRO matras.

Valmat met lichtgevende streep


Het plaatsen van een valmat naast het bed beschermt de patiënt/bewoner tegen letsel wanneer hij/zij uit bed valt of rolt. Door de lichtgevende striping is de mat ook zichtbaar in een donkere kamer. (178 x 97 x 3 cm)

TurnAid


De TurnAid is een elektrisch wentelsysteem die u helpt bij het draaien en verplaatsen in bed. Misschien heeft u pijn of moeite met het draaien in bed of heeft u last van fysieke klachten, druk- en/of schuifkrachten of zelfs wonden? Is wisselligging belangrijk om het herstel te versnellen of klachten te verlichten? Dan is de TurnAid een uitkomst.