Til- en transferhulpmiddelen

Onze til- en transferhulpmiddelen helpen de cliƫnt zo veilig mogelijk te verplaatsen. Ze worden met zorg geselecteerd op de nieuwste technieken waarmee de ergonomische belasting voor de verzorgende zo laag mogelijk is of zelfs geheel wordt weggenomen. Met de inzet van dit type nieuwe technieken neemt het ziekteverzuim op nek- en schouderklachten daadwerkelijk af.

Tilbanden


we hebben een uitgebreid assortiment tilbanden, klik hier om het uitgebreide assortiment te bekijken.

Meer informatie

Esense Rise


De Esense Rise is een elektrisch verrijdbare, compacte actieve opstalift en is daardoor zeer geschikt in kleine ruimtes. De hefsnelheid van de lift is zo gekozen dat de sta-functie van de zorgvrager ondersteund wordt en volgbaar is. Daardoor blijft de sta-functie van de zorgvrager zo lang als mogelijk gewaarborgd. De laagste stand van de hefarm is horizontaal waardoor er direct een voorwaartse beweging wordt ingezet. Hierdoor wordt voorkomen dat de tilband naar de okselregio verschuift, wat het comfort van de zorgvrager ten goede komt. De lift beschikt standaard over de nieuwste, vaste NiMh accu met oplader. Deze milieuvriendelijkere accu is op elk moment oplaadbaar en heeft een korte oplaadduur en een zeer grote capaciteit. De lift is geschikt voor een maximale belasting tot 200kg.

Tillift Rise


De Rise is een compacte actieve opstalift en is daardoor zeer geschikt in kleine ruimtes. De hefsnelheid van de lift is zo gekozen dat de sta-functie van de zorgvrager ondersteund wordt en volgbaar is. Daardoor blijft de sta-functie van de zorgvrager zo lang als mogelijk geborgd. De laagste stand van de hefarm is horizontaal waardoor er direct een voorwaartse beweging wordt ingezet. Hierdoor wordt voorkomen dat de tilband naar de okselregio verschuift, wat het comfort van de zorgvrager ten goede komt. De lift beschikt standaard over de nieuwste, vaste NiMh accu met oplader. Deze milieuvriendelijkere accu heeft een korte oplaadduur en een zeer grote capaciteit. De lift is geschikt voor een maximale belasting tot 200kg.

James III


De James is namelijk de enige actieve lift die, door zijn gepatenteerde opstacurve, uitnodigt om op natuurlijke wijze te gaan staan, zitten en verplaatsen. James ondersteunt, door het interactief reageren op de zorgvrager, de natuurlijke balans van het gaan staan en daardoor ontstaat tevens een gevoel van veiligheid. Hierdoor blijft de zelfstandigheid van de zorgvrager zo veel en lang mogelijk in stand

Jamy


Als de zorgvrager niet meer (geheel) zelfstandig kan opstaan, is dat een inbreuk op de zelfredzaamheid. De stalift Jamy helpt bij het veranderen van houding van zitten naar staan en is zeer geschikt voor een snelle transfer. De Jamy beschikt over een speciale hefarm, waarmee de zorgvrager zelf bepaalt waar hij/zij de hefarm vastpakt. De lift is licht wendbaar en is voorzien van meerdere greepmogelijkheden voor de zorgvrager om zich veilig en zeker te voelen tijdens de transfer. De lift is standaard voorzien van een elektrisch verstelbaar onderstel en is geschikt voor een gebruikersgewicht tot 160 of 200 kg.

Poweo Activ


De Poweo Activ is een eenvoudig te bedienen actieve tillift. De kniesteunen zijn uitgerust met verstelbare kussens en zorgen voor een comfortabele steun en positionering van de benen. Het frame van gietaluminium is zeer stijf en stabiel en zorgt voor een optimale verdeling van het gewicht. De achterover hangende rechte kolom zorgt samen met de draaing van de handgreep voor een zo natuurlijk mogelijke opwaartse beweging van het lichaam. Het extra lage onderstel met de korte, smalle voorzijde past prima onder de meeste bedden, stoelen en rolstoelen en om toiletpotten. Met de Poweo Activ en de bijbehorende slings zijn alle actieve transfers eenvoudig en veilig uit te voeren.

Ergolet Stellar 160


De Ergolet Stellar is actief sta lift met een elegant Scandivisch design. De Stellar is een compacte lift van hoogwaardige kwaliteit. Ondanks de compacte dimensies heeft de lift een maximaal tilgewicht van 160 kg. De vorm van de lift zorgt voor een goede toegankelijkheid voor hoog/laag stolen en/of aangedreven rolstoelen.

Esense Line+


De Line+ is een elektrisch aangedreven passieve kolommen lift met een grote reikwijdte (uitlading). Dit maakt het mogelijk diep te positioneren op bed of in rolstoelen met grote zitvoorzieningen. Deze lift kan de zorgvrager van alle transfers voorzien. Van de grond tot in de rolstoel of tot op bed. De lift is geschikt voor een maximale belasting tot 175 kg. De lift wordt standaard uitgevoerd met een 4-punts elektrisch kanteljuk en beschikt over de nieuwste, vaste NiMh accu met oplader. De Esense Line+ is ook te leveren met weegunit en/of met een tweepuntsjuk.

Line+


De Line+ is een passieve kolommen lift met een grote reikwijdte (uitlading). Dit maakt het mogelijk diep te positioneren op bed of in rolstoelen met grote zitvoorzieningen. Deze lift kan de zorgvrager van alle transfers voorzien. Van de grond tot in de rolstoel of tot op bed. De lift is geschikt voor een maximale belasting tot 175 kg. De lift kent een goede snelheid doordat de arm telescopisch in- en uitschuift. Deze eigenschap geeft de lift ook een minder kolossaal uiterlijk. De lift wordt standaard uitgevoerd met een 4-punts elektrisch kanteljuk en beschikt over de nieuwste, vaste NiMh accu met oplader. De Line+ is ook te leveren met weegunit.

Esense Line


De Esense Line is een elektrisch aangedreven passieve kolommen lift met een compact klein onderstel en een kortere arm. Hierdoor is de lift uitermate geschikt om in te zetten op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Als er voldoende ruimte is adviseren wij de Esense Line+ deze heeft een langere arm en een iets groter onderstel. De lift kan de zorgvrager van alle transfers voorzien. Van de grond tot in de rolstoel of tot op bed. De lift is geschikt voor een maximale belasting tot 150 kg. De lift kent een goede snelheid doordat de arm telescopisch in- en uitschuift. Deze eigenschap geeft de lift ook een minder kolossaal uiterlijk. De lift wordt standaard uitgevoerd met een 4-punts elektrisch kanteljuk en beschikt over de nieuwste, vaste NiMh accu met oplader. De Esense Line is ook te leveren met weegunit en/of met een tweepuntsjuk.

Line


De Line is een passieve kolommen lift met een klein onderstel (20 cm kleiner dan de Line+). Hierdoor is de lift uitermate geschikt om in te zetten in situaties waarbij de beschikbare vloeroppervlak (ruimte) beperkt is. Door het kleine onderstel is de uitlading, dat is de reikwijdte van de arm minder groot dan bij de Line+ (13 cm minder). De Line kan de zorgvrager van alle transfers voorzien. Van de grond tot in de rolstoel of tot op bed. De lift is geschikt voor een maximale belasting tot 150 kg. De lift kent een goede snelheid doordat de arm telescopisch in- en uitschuift. Deze eigenschap geeft de lift ook een minder kolossaal uiterlijk. De lift wordt standaard uitgevoerd met een 4-punts elektrisch kanteljuk en beschikt over de nieuwste, vaste NiMh accu met oplader. De Line is ook te leveren met weegunit.

Poweo Urban


De Poweo Urban is een passieve tillift die eenvoudig opvouwbaar is. Door zijn lage gewicht van 36 kg is de Poweo Urban gemakkelijk mee te nemen in de auto. Capaciteit 150kg. Afmetingen in gevouwen toestand: 140x75x40 cm.

Wendy


De Wendy 3 is een gebruiksvriendelijke roterende passieve tillift, die wordt gebruikt wanneer de zorgvrager zich in de passieve mobiliteitsklasse bevindt en voor transfers afhankelijk is van hulpmiddelen en zorgverleners. De roterende lange hefarm en het flexibele tiljuk dragen bij aan een comfortabele en veilige transfer.

Quinty


De Quinty is een passieve translerende lift, die wordt gebruikt wanneer de zorgvrager zich in de passieve mobiliteitsklasse bevindt en hulpbehoevend is. Een translerende lift wil zeggen dat de zorgvrager exact kan worden gepositioneerd (achter in de stoel, midden in het bed) doordat de afstand tussen het tiljuk en de mast altijd gelijk blijft. De mast en het tiljuk gaan rechtstandig omhoog, waardoor obstakels (bedhekken en dekenboog) in het bed worden vermeden.

Guldmann plafondtilliften


De vaste plafondtillift is de meest complete tillift. Bij deze plafondtillift, bevindt de tilcassette zich permanent in de rails. De tilcassette wordt daardoor overal en continu opgeladen via de rails, waardoor de lift altijd klaar is voor gebruik.

Sherpa 2 plafondlift


De Sherpa 2 Compact is een plafondtillift die ontworpen is om, in combinatie met een passende tilband, zorgvragers te tillen en te verplaatsen. Tijdens het passief tillen is de zorgvrager niet in staat medewerking te verlenen, maar wel in staat de afstandsbediening van de Sherpa 2 Compact zelf te bedienen. Met een plafondtillift zijn minder transferhandelingen nodig. Het systeem is tevens geschikt om bij een bedlegerige zorgvrager het bed te kunnen opmaken en/of verschonen.

Stahulpmiddelen


Hier kunt u ons assortiment sta- en loophulpmiddelen vinden.

Meer informatie