Aangepaste fietsen

Hoe kies je de juiste fiets?


Wanneer fietsen op een tweewielfiets niet meer mogelijk is, denken we graag met je mee over een goed en veilig alternatief. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een driewielfiets, zitdriewielfiets, vierwielfiets, rolstoelfiets, tandem, duofiets, scootmobielfiets, transportfiets of een loopfiets. Welke fiets het beste past, is afhankelijk van de lichaamsbouw, de fysieke mogelijkheden en behoefte van een gebruiker. Een fiets kan indien nodig aangepast worden met individueel maatwerk.


Hieronder lichten we een aantal aangepaste fietsen voor je uit: driewielfietsen, zitdriewielfietsen en duofietsen. Een driewielfiets maakt onbezorgd fietsen mogelijk en wordt vaak ingezet voor mensen die op een tweewielfiets hun evenwicht niet kunnen bewaren en/of voor mensen die op zoek zijn naar meer stabiliteit. Het derde wiel zorgt voor extra evenwichtigheid op de weg. In combinatie met een lage instap wordt op- en afstappen daardoor erg makkelijk. Ook is een driewieler ideaal voor mensen die zichzelf na een fietsongeval niet meer vertrouwen op een tweewielfiets, maar toch in beweging willen blijven. Als zelfstandig fietsen niet mogelijk en/of niet veilig is, kan een duofiets helpen om de leefwereld van een cliënt te vergroten.

Maxi driewielfiets


De Maxi driewielfiets is een stabiele en wendbare fiets voor volwassenen. Voor extra gemak kan deze lichtlopende driewieler worden uitgevoerd met elektrische trapondersteuning, de fiets wordt dan geleverd als Smart E-bike met handige E-bike App: zo weet je bijvoorbeeld of de accu voldoende is opgeladen, kun je zien waar de fiets is geparkeerd en kun je fietsroutes bekijken.

City driewielfiets


Deze sportieve stadsfiets is een ideale driewieler voor veelvuldig gebruik. Wanneer fietsen op een tweewielfiets niet meer gaat, biedt deze driewielfiets extra stabiliteit. Door de lage instaphoogte stap je gemakkelijk op en af. Deze driewielfiets is verkrijgbaar in twee maten en is ook geschikt voor lange(re) fietsers. Optioneel is de fiets leverbaar met trapondersteuning of een hulpmotor.

Easy Rider zitdriewielfiets


De Easy Rider driewielfiets zorgt voor een stabiel en veilig gevoel dankzij de comfortabele zitting met verstelbare rugsteun, stuitontlasting en opstaande randen aan de zijkant. Afstappen gaat eenvoudig doordat de fiets een wat hogere zitting heeft. Ook wanneer iemand nog nooit op een driewieler heeft gefietst is deze driewielfiets ideaal. De Easy Rider driewielfiets is optioneel verkrijgbaar met elektrische trapondersteuning, inclusief gebruik van de handige E-bike App.

Cortes zitdriewielfiets


De Cortes driewielfiets heeft een ergonomische zit voor optimaal rijcomfort. De rugsteun zorgt voor extra stabiliteit en een veilig gevoel. Dankzij de individueel instelbare vering, worden de rug, schouders, nek en polsen van een gebruiker minder belast. Er is weinig kracht nodig om te kunnen remmen en de zeer lage instap maakt het gemakkelijk om op- en af te stappen. Het grote bereik van de binnenbeenlengte (670-950 mm) en de belasting tot 150 kg maakt dat deze fiets door een grote groep mensen te gebruiken is.

Fun2Go duofiets


Op deze Fun2Go duofiets zit je naast elkaar, wat het communiceren met elkaar makkelijk maakt en waardoor je beide goed zicht hebt. Een persoon stuurt en de bijrijder kan meetrappen. Via de optionele schakelbare vrijloop kun je bepalen of de bijrijder (eventueel verplicht) meetrapt. De zitting van de bijrijder kun je eenvoudig op de juiste zitafstand instellen en is ook nog eens draaibaar. Plaatsnemen is dus super eenvoudig! Deze duofiets is stabiel en robuust en kan zelfs om zijn eigen as heen draaien.

Orthros duofiets


Met deze duofiets ga je er samen veilig op uit! Door de constructie en het lage zwaartepunt is deze fiets heel stabiel en wendbaar. De parkeerrem en de licht bedienbare handremmen vergroten de veiligheid nog meer. Voor beweeglijke of passagiers met evenwichtsproblemen is deze Orthros duofiets erg geschikt, je kunt namelijk veilig blijven zitten als je stilstaat. De bijrijder kan actief, passief of niet meetrappen. Ben je klaar met fietsen? Draai dan de stoel, zodat het uitstappen makkelijk gaat.