Obesitas hulpmiddelen

Standaard hulpmiddelen kunnen en mogen vaak niet gebruikt worden bij cliënten met obesitas. Daarom bieden wij specifieke hulpmiddelen die geschikt zijn voor deze groep. Zorghulpmiddelen die de veiligste oplossing bieden, passen bij aanvullende zorgbehoeften en het voorkomen van fysieke overbelasting bij de zorgverlener.

Impulse XL


De Impulse XL is een mooi, compleet en comfortabel extra zwaar uitgevoerd elektrisch hoog-laagbed. Het heeft een groter ligvlak dan standaard, een zwaardere constructie en en zwaardere motor. Het bed is geschikt voor zorgvragers met een gewicht tot 300 kg. Met de gebruiksvriendelijke handbediening kan het bed eenvoudig naar wens worden ingesteld en is voorzien van toetsverlichting en diverse blokkeerfuncties. Het vierdelig ligvlak kent een elektrische rugverstelling met virtueel draaipunt, een knieknik en een mechanische onderbeenverstelling. De doorlopende, gedeelde of combinatie van bedhekken aan weerszijden levert een belangrijk aandeel in het terugdringen van vrijheidsbeperkende maatregelen.

Wendy 230 kg


De Wendy 230 is een gebruiksvriendelijke roterende passieve tillift, die wordt gebruikt wanneer de zorgvrager zich in de passieve mobiliteitsklasse bevindt en voor transfers afhankelijk is van hulpmiddelen en zorgverleners. De roterende lange hefarm en het flexibele tiljuk dragen bij aan een comfortabele en veilige transfer.

Douchestoel Up 190kg


De Up190 is de uitvoering met een maximale draagcapaciteit van 190kg. De Up beschikt standaard over armleggers waarbij met één druk op de knop een voorsluiting gecreëerd kan worden om de veiligheid van de zorgvrager te waarborgen. Optioneel is er ook een extra gordel leverbaar. Standaard wordt de Up geleverd met drie geremde wielen en een rijrichtingswiel. Geleiderails voor po en of bedpan is inbegrepen. De stoel wordt geleverd met de nieuwste, vaste LiPo accu met oplader met een grote capaciteit.

Elexo XXL Douche-Toiletstoel 220 kg


Het verzorgen van obesitas-cliënten op traditionele douche- toiletstoelen is zwaar werk. Het verplegend personeel staat noodgedwongen in een onnatuurlijke houding en heeft te kampen met statische rugbelasting. Met de elektrische, traploos in hoogte verstelbare Elexo XXL douche-toiletstoel biedt Lopital verlichting.

Shado XL


De Shado Extra Large douchewagen is met een binnenlengte van 210 cm en een maximale belasting tot 240 kg een van de langste douchewagens in Nederland. Standaard wordt de Shado geleverd met voetbediende elektrische hoogteverstelling (beide zijden). Hierdoor heeft de verzorger beide handen beschikbaar om de cliënt te verzorgen.

M2 300 kg


De M2 300 kg douche/toiletstoel is speciaal gemaakt voor de grotere, stevigere mensen met een maximaal gewicht van 300 kg. Ze zijn verkrijgbaar in 2 zitbreedten; 60 cm en 72 cm. De armsteunen zijn eenvoudig op te klappen of te verwijderen.

M2 El Tip Wide 300 kg


De M2 El-Tip Wide is een douchestoel speciaal ontworpen voor grote stevige mensen. Met maximale belasting tot 300 kg