Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijk beschermingsmiddelen zijn producten die er op gericht zijn om jou als medewerker te beschermen. Naast hulpmiddelen die je al van ons gewend bent, leveren we sinds de fusie met 12Wash ook een breed assortiment essentiƫle disposables. Om beschikbaarheid en kwaliteit voor onze klanten te kunnen garanderen zijn wij gestart met eigen productie van persoonlijke beschermingsmiddelen.


Onderstaande video geeft je een kijkje achter de schermen in het productieproces van onze IIR chirurgische mondmaskers.


Chirurgisch masker type IIR


Dit is de meest veilige vorm van een chirurgisch mondneusmasker. Het masker laat geen vocht door en geeft bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen. Deze chirurgische maskers voldoen aan de Medische Hulpmiddelen richtlijn en aan de NEN-EN-14683 norm.

FFP2 masker


Dit ademhalingsbeschermingsmasker beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid kunnen worden. Het FFP2 masker heeft een efficiƫnte van minimaal 94%. Het masker voldoet aan de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen en aan de NEN-EN 149+A1.

Protectiejassen SMMS en PP/PE


Onze protectiejassen zijn ontwikkeld in samenwerking met een Nederlands ziekenhuis zodat de maatvoering perfect aansluit op een Nederlands postuur. De SMMS protectiejassen zijn gemaakt van ademend SMMS materiaal en hebben een hoge waterkolom. De mouwen zijn voorzien van gesealde naden en hebben tricot boordjes. Onze PP/PE protectiejassen zijn afgewerkt met een PE coating voor extra bescherming. Ook deze jas heeft een hoge waterkolom. Beide protectiejassen hebben een open achterkant en kunnen eenvoudig worden vastgemaakt met strikjes in de nek en met behulp van een ceintuur om je middel.

Nitril handschoenen


Nitril handschoenen zijn poedervrij, anti-allergeen, latexvrij en niet-irriterend. Deze sterke en elastische handschoenen voldoen aan de normen voor de medische en voedingsindustrie en worden met volle tevredenheid ingezet bij ziekenhuizen en zorginstellingen. De handpalm en vingers zijn voorgevormd, wat zorgt voor een comfortabele en veilige pasvorm. Leverbaar in de maten S t/m XL. Normeringen: NEN-EN 455-1, NEN-EN 455-2, NEN-EN 455-3, NEN-EN 374-1, NEN-EN 374-2, NEN-EN 374-3, NEN-EN 374-4, NEN-EN 374-5, NEN-EN 455-4. De NEN-EN 374-3 is inmiddels vervangen door de NEN-EN16523-1:2015. Naast de 12 stoffen die binnen de EN374-3 vallen, voldoen deze handschoenen ook aan de permeatie-eisen voor Salpeterzuur, Azijnzuur, Ammoniak, Waterstofperoxide, Fluorzuur en Formaldehyde.