Praktijkervaring Bethanië: betekenisvol samenwerken

Een meerwaarde bieden aan kwetsbare ouderen; dat is het uitgangspunt van Bethanië, een kleinschalige zorgorganisatie in het bosrijke Ede en Wekerom. Ben van Gils, manager bedrijfsvoering en facility bij Bethanië, vertelt over de uitdagingen tijdens corona, maar ook hoe dit tegelijkertijd heeft gezorgd voor een waardevolle samenwerking.


Persoonlijke beschermingsmiddelen


Door het coronavirus is de behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) enorm toegenomen. Dit zorgde in het begin van de coronapandemie bij veel zorgorganisaties voor tekorten. Ben: “tekorten hebben wij gelukkig niet gekend. Wel was het een periode waarin we creatief moesten zijn. De eerste mondkapjes zijn bijvoorbeeld gekocht bij een bedrijf dat automaterialen levert. Door de behoefte aan protectieschorten zijn we in contact gekomen met Meneer Kooi. Een leverancier die ook echt iets wil betekenen binnen de zorg en inmiddels een hele productielijn van PBM’s heeft opgezet.


Vertrouwen als basis voor samenwerken


Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen samenwerken. Dit geldt zowel binnen als buiten je organisatie. “Dit vertrouwen heb ik in Erik en Arja van Meneer Kooi gevonden. Ze hebben kennis van zaken en doen wat ze beloven en soms zelfs nog iets meer”, vertelt Ben.


“Vanaf het eerste moment voelde het alsof we elkaar al veel langer kenden. De samenwerking verloopt heel natuurlijk en ik heb niet het gevoel dat me iets wordt opgedrongen. Je staat naast elkaar en gaat samen uitdagingen aan. Bijna niets is onmogelijk!”


Volledig ontzorgd

Meneer Kooi voorziet Bethanië in onder andere mondmaskers, handschoenen en schorten. Om de paar weken wordt de voorraad van PBM’s automatisch weer aangevuld. Ik kan er volledig van op aan dat het goed geregeld is en heb er geen omkijken naar!”

Nederlandse productie

“Wat me ook aanspreekt is dat de producten in Nederland worden geproduceerd. Je weet waar het product gemaakt is, ontvangt leesbare certificaten en kan ervan op aan dat de veiligheid gewaarborgd is. Ondanks de stijgende marktprijzen zorgt Meneer Kooi ervoor dat de producten betaalbaar blijven.”

Meer weten over PBM's?


PBM's zijn erop gericht om jou als medewerker te beschermen. Om beschikbaarheid en kwaliteit voor onze klanten te kunnen garanderen zijn wij gestart met eigen productie van PBM's. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!